Τα βελούδινα κουβερτοπαπλώματα έχουν γίνει τάση τα τελευταία χρόνια. Το βελούδο είναι ένα ύφασμα πολυτελές και αριστοκρατικό που αγαπήθηκε πολύ από τους βασιλείς και τους αυτοκράτορες των περασμένων αιώνων.

Κάνει τη παρουσία του αισθητή στο χώρο προσδίδοντας φινέτσα και καλαισθησία. Χρώματα όπως το μπλε, το σμαραγδί και το ροζ αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο αυτό το ευγενές ύφασμα.

Κουβερτοπάπλωμα “Veloutto”

Τα κουβερτοπαπλώματα σε σχέση με τα απλά παπλώματα αποτελούνται στο εξωτερικό τους από μαλακό, απαλό ύφασμα. Αυτό μπορεί να είναι βελουτέ ή γούνινη κουβέρτα. Η εσωτερική τους όψη είναι είτε από το ίδιο βελουτέ ύφασμα είτε από κουβέρτα Sherpa (προβατάκι). Στο εσωτερικό τους γεμίζονται με βάτα όπως και τα απλά παπλώματα.

Κουβερτοπάπλωμα “Pelz”

Για να επιλέξετε ένα ζεστό κουβερτοπάπλωμα ο σημαντικότερος παράγοντας είναι το βάρος του.  Όσο πιο βαρύ είναι ένα κουβερτοπάπλωμα τόσο πιο ζεστό είναι. Προσέξτε όμως να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς και τη θερμοκρασία του σπιτιού σας ώστε να σας είναι ευχάριστο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Όσον αφορά τη φροντίδα του κουβερτοπαπλώματος, όσο ιδιαίτερα και να δείχνουν , μπορείτε άφοβα να τα πλύνετε στο πλυντήριο δίχως να ανησυχείτε μη χαλάσουν. Προτού το κάνετε όμως καλό είναι να διαβάζετε τις ετικέτες της κάθε κουβέρτας, διότι μπορεί να υπάρχουν λεπτομέρειες που θα χρειαστεί να προσέξετε στο πλύσιμο. Το πρόβλημα συνήθως εμπίπτει στο ότι τα περισσότερα  κουβερτοπαπλώματα λόγω όγκου δεν χωράνε σε πλυντήρια με μικρούς κάδους. Οπότε χρησιμοποιήστε το πλυντήριο μόνο  αν ο κάδος του είναι άνω των 7 κιλών για τα μονά και άνω των 10 κιλών για τα υπέρδιπλα. Διαφορετικά επισκεφθείτε ένα καθαριστήριο και αφήστε τους ειδικούς να το καθαρίσουν.

Αξιοποιήστε λοιπόν την επιβλητικότητα και την εντυπωσιακή όψη του βελούδο και δημιουργήσετε όμορφους συνδυασμούς στην κρεβατοκάμαρά σας.

Βρείτε μας στα Social Media

Add to cart